©2018 by Body Empathy. Proudly created with Wix.com

O Body Empathy tehnici

​Svakodnevni pritisci, pretrpanost obavezama, očekivanja i zahtjevi kojima smo izloženi udaljavaju nas od nas samih. Mnoge od nas gotovo automatizmom žive iz tjedna u tjedan, iz obaveze u obavezu. Ponekad nemamo vremena razmisliti kako se osjećamo, a ponekad pak ni same ne znamo kako prepoznati vlastite osjećaje ili kako ih izraziti pa ih samo gomilamo. Sve te neprocesuirane, blokirane i potisnute emocije jednom isplivaju na površinu i narušavaju osobi prosperitet, svakodnevno funkcioniranje i socijalne odnose.

Srećom, kad tad shvatimo da se trebamo posvetiti sebi i naći osobni mir. Nastojimo upoznati sebe i prepoznati uzroke vlastitog nezadovoljstva. Body Empathy® tim daje stručnu podršku s ciljem potpunog doživljaja sebe i razvijanje empatije prema vlastitom tijelu. Naša tehnika pomaže ženama da se osjećaju zadovoljnije, sigurnije, samouvjerenije te da bolje funkcioniraju u svim svojim životnim ulogama. To je tehnika koja na prirodan način poboljšava tjelesno, emocionalno, spoznajno i socijalno funkcioniranje.

Svaka emocionalna transformacija za posljedicu ima tjelesnu (kada se osjećamo dobro izgledamo dobro) pa se ovakvim pristupom tijelu koje pruža neopisivo zadovoljstvo, riješavamo neuravnoteženih emocija koje često dovode primjerice do prejedanja hranom. Posebno kreirani kružni pokreti omogućuju vam da spoznate vlastito tijelo u novoj dimenziji, po prvi puta ga učite osjećati, umjesto zrcaliti. Na takav način osjećaji poput samopouzdanja, zadovoljstva i sigurnosti dobivaju konkretni smisao kroz tjelesno iskustvo što BodyEempathy® tehniku čini jedinstvenom.

Metoda

Smatramo da se svaka žena treba dobro osjećati u svom tijelu i voljeti kakvo ono doista jest. Osjećaj ugode u tijelu Body Empathy® postiže kružnim kretnjama koje bude naše emocije pohranjene u tijelu. Za postizanje osobnog prosperiteta važno je moći prepoznati i upravljati vlastitim emocijama. Zato je iskustvo koje kombinira psihološki rad i rad s tijelom jedini pravi izbor.

Body Empathy® se sastoji od niza psiholoških i kinezioloških radionica koje su temeljene na znanstvenim istraživanjima.


Kroz psihološke radionice:

  • Potičemo introspekciju (samoopažanje)  

  • Upoznajemo vlastiti self-koncept (vjerovanja o sebi) iz vlastite perspektive i perspektive drugih 

  • Usklađujemo psihičke procese (kognitivne, emocionalne i voljne)

  • Razvijamo vještine


Kroz kineziološke radionice:

  • Upoznat ćete vlastito tijelo u novoj dimenziji, umjesto da zrcalite tijelo u ogledalu, naučit ćete ga osjećati.

  • Ovakvim tjelesnim iskustvom pobuditi ćete osjećaj zadovoljstva i ugode u tijelu pa tjelesno vježbanje prestaje biti naporno.

  • Kružnim kretnjama pobuditi ćete osjećaj ženstvenosti i ostvariti bolji odnos s vlastitom seksualnošću koja je često blokirana

  • Plesnom meditacijom lijepo ćete oblikovati i učvrstiti tijelo te povećati osjećaj tjelesnog samopouzdanja.

Učinkovitost Body Empathy® tehnike 
Učinkovitost Body Empathy tehnike potvrdilo je i preliminarno istraživanje u kojemu su sudjelovale članice Udruge SVE za NJU. Upitnikom CORE-OM mjerili smo razinu općih psihopatoloških teškoća prije i godinu dana poslije prakticiranja Body Empathy tehnike na 9 žena, članica Udruge u dobi od 41 do 70 godina (M=54; SD=7,65). Neparametrijskim Wilcoxonovim testom rangova utvrdili smo da postoji statistički značajna razlika na mjerenjima prije i poslije prakticiranja Body Empathy tehnike (p=0,02; medijan razlika između prvog i drugog mjerenja je različita od 0) u smjeru manje psihičke uznemirenosti. Dobiveni rezultati indiciraju učinkovitost Body Empathy tehnike te je podrška daljnjim istraživanjima sa složenijim nacrtom. 

 

Zašto Body Empathy?

Poboljšava tjelesno, spoznajno, emocionalno i socijalno funkcioniranje

Postajete sigurna, zadovoljna i samopouzdana žena

Osjećaj tijela u novoj dimenziji

Provodi mentalnu higijenu vlastitih misli

Osjećaj zadovoljstva tijekom tjelovježbe

Repeticijom posebno kreiranih pokreta usklađuje emocionalni i tjelesni aspekt

Svakodnevnom primjenom poboljšava kvalitetu života 

Postajete učinkovitiji u svakodnevim životnim ulogama